Home » Garens » Schachenmayr

Het bekende merk Schachenmayr wordt door een lange en succesvolle traditie gedomineerd. Al in het jaar 1817 werd het pand  in Salach, Zuid Duitsland betrokken. Dat is ook nu nog de vestigingsplaats voor de ontwikkeling en verkoop van de handwerkgarens van Schachenmayr. Na korte tijd ontstond daar een katoenspinnerij en vanaf 1822 is omgeschakeld naar een wolspinnerij.
De collectie van Schachenmayr bevat een grote keus aan garens die al jarenlang worden gevoerd. Door productinnovaties, afgestemd op de wensen van de klanten en passend voor allerlei creatieve projecten wordt steeds vernieuwd. Het gebruik van uitgelezen materialen en moderne productietechnieken maken de garens van Schachenmayr merkbaar zacht en aangenaam te dragen, zeer makkelijk te onderhouden en overwegend machinewasbaar. Alle garens worden volgens de REACH-voorwaarden vervaardigd.
Schachenmayr werkt samen met internationale ontwerpers om inspirerende designs en patronen in verschillende technieken en voor het gehele assortiment te bieden. Een mix van actuele trends, klassiek en passend in de mode. Met de kwaliteitsgarens, een inspirerend kleurenpalet en de designerpatronen opent zich een wereld aan creativiteit.