Home » over Wol en Kralen

over Wol en Kralen

 

De webwinkel www.wolenkralen.nl biedt garens van Karen Noe Design, Kremke Soul Wool, Lang Yarns, Schachenmayr en Drops en kralen van het merk Miyuki.


Karen Noe Design is een ongewone, Deense onderneming die het meeste plezier haalt uit het beschikbaar stellen van fraaie garens en mooie modellen. Een van de filosofieën van de onderneming is dat alle modellen door iedereen gemaakt kunnen worden en ongelooflijk draagbaar en tijdloos zijn. 
Het bedrijf is op kleine schaal begonnen en door puur toeval. Een oud erfstuk, de Lervad weefmachine van de grootmoeder van Karen, was de basis voor de eerste stap van Karen Noe in de wereld van textiel. Zij heeft zich de techniek van het weven eigen gemaakt. En die kennis in combinatie met haar opleiding tot grafisch ontwerper heeft zij ingezet voor het ontwerpen van kleding. In de loop der jaren ontdekte zij, dat weven goed samen gaat met breien, waarbij breien een veel groter bereik heeft dan weven. Niet iedereen heeft de tijd en het geduld om zich het weven eigen te maken. Karen Noe is grafisch ontwerper en bemerkte al gauw dat deze achtergrond meer van pas kwam bij het tekenen en ontwerpen van breipatronen. Nog meer dan voorheen kon zij spelen met kleuren, vormen en lijnen en dat vertalen naar patronen voor handgebreide modellen.
Voor haar garens kiest zij leveranciers die natuurlijke grondstoffen gebruiken en in staat zijn om het garen te realiseren dat zij voor ogen heeft. Klassieke, natuurlijke garens inspireren haar om modellen te ontwerpen voor die vrouwen, die het waarderen om met natuurlijke garens te kunnen werken. 


Opgegroeid tussen het wol kon het niet anders dan dat Britta Kremke met alle mogelijke handwerktechnieken in aanraking kwam. Al op jonge leeftijd breide zij haar eerste trui. Na de middelbare school heeft Britta een jaar lang in San Fransisco in een wolwinkel gewerkt. Teruggekeerd in Duitsland begin tactiger jaren heeft zij een handwerkwinkel overgenomen. Echter, het zelf breien en haken was niet meer in en jammer genoeg moest zij de winkel al snel weer sluiten. Daarna heeft zij de studies Bedrijfswetenschappen en vertaler Engels gedaan, verschillende banen gehad en is zij getrouwd. In die jaren vond zij ook nog tijd om haar hobby, breien en haken, met veel plezier uit te oefenen. wel bemerkte zij dat het moeilijk was om aan mooie garens te komen. Dat heeft haar in 2008 doen besluiten om toch weer de garenhandel in te stappen en een online winkel voor garens van hoge kwaliteit te starten. En onder de naam Schmeichelgarne heeft ze een goedlopend klein familiebedrijf gerealiseerd.
Sinds 2012 heeft zij haar activiteiten uitgebreid met import en groothandel en heeft zij het alleenrecht voor de vertegenwoordiging in Duitsland van enkele exclusieve merken, zoals Karen Noe Design, Artyarns, Lorna's Laces, Mrs Crosby Loves to PLay, BC Garn, Erika Knight, The Fibre Co. en Manos del Uruguay. Daarnaast voert zij een eigen merk te weten Kremke Soul Wool (voorheen Schmeichelgarne). Dit garen produceert zij niet zelf, maar voor de samenstelling van de verschillende garens werken zij samen met betrouwbare leveranciers die aan haar kwaliteitseis kunnen voldoen. De naam Kremke Soul Wool geeft aan, dat zij voor 100% achter de kwaliteit van het garen staat. Zij ziet handwerken als een spel met met materiaal, kleur en vorm en vindt het belangrijk daarvoor hoogwaardige materialen tot haar beschikking te hebben.


Het Zwitserse merk Lang Yarns is sinds 1860 met 6 generaties een prachtig familiebedrijf binnen de Europese garenmarkt. Lang Yarns wordt geroemd om de hoogwaardige kwaliteit van de garens, wat wordt bereikt door grondstoffen te gebruiken die aan de hoogste eisen voldoen. De beste merino, scheerwol, yak, linnen, katoen en zijde wordt verwerkt tot de mooie Lang Yarns.
Ook biedt Lang Yarns een mooie collectie patronen. De moderne modellen worden gemaakt door Italiaanse ontwerpers. De modellen zijn in verschillende collecties opgenomen in de Fatto a Mano patroonboeken. Ook zijn de modellen online te beklijken. 
Bij WFW Wol en Kralen is een kleine collectie garens direct leverbaar. De andere soorten en kleuren hebben een levertijd van 3-5 werkdagen. Heeft u een mooi patroon gevonden en is de bij het patroon genoemde soort nog niet in de webwinkel opgemomen, stuur dan een berichtje naar info@wolenkralen.nl en u krijgt zo spoedig mogelijk informatie over de levertijd.


Het bekende merk Schachenmayr wordt door een lange en succesvolle traditie gedomineerd. Al in het jaar 1817 werd het pand  in Salach, Zuid Duitsland betrokken. Dat is ook nu nog de vestigingsplaats voor de ontwikkeling en verkoop van de handwerkgarens van Schachenmayr. Na korte tijd ontstond daar een katoenspinnerij en vanaf 1822 is omgeschakeld naar een wolspinnerij.
De collectie van Schachenmayr bevat een grote keus aan bewezen garens die al jarenlang worden gevoerd. Door productinnovaties, afgestemd op de wensen van de klanten en passend voor allerlei creative projecten wordt deze steeds vernieuwd. Het gebruik van uitgelezen materialen en de inzet van moderne productietechnieken maken de garens van Schachenmayr merkbaar zacht en aangenaam te dragen, zeer makkelijk te onderhouden en overwegend machinewasbaar. Alle garens worden volgens de REACH-voorwaarden vervaardigd.
Schachenmayr werkt samen met veel vermaarde, internationale ontwerpers om inspirerende designs, patronen en beschrijvingen in verschillende technieken en voor het gehele assortiment te bieden. Een mix van actuele trends, kwalitatief klassiek en passend in de mode. Met de kwaliteitsgarens, een inspirerend kleurenpalet en de designerpatronen opent zich een wereld aan creativiteit.


Drops wordt geproduceerd door het Noorse bedrijf Garnstudio. De brei- en haakwol van Drops is van een zeer goede kwaliteit en heeft een aangename prijs. Daarnaast is het verkijgbaar in prachtige kleuren. Ook biedt Garnstudio een grote database aan patronen, die gratis te gebruiken zijn.


Miyuki is een Japanse fabrikant van glaskralen. De kralen van Miyuki staan wereldwijd bekend om de uistekende  kwaliteit en zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren. De kralen zijn gelijkmatig van vorm en de meeste kleuren zijn wasecht, waardoor de kralen ook geschikt zijn om op kleding te verwerken. 


Ook allerlei benodigdheden, zoals naalden, rijgdraad en dergelijke zijn verkrijgbaar bij WFW Wol en kralen. En daarnaast verschillende patronen, zowel gratis als betaald, en patroonboeken. 


Het is mogelijk om de artikelen "in levende lijve" te bekijken en uitzoeken. Laat uw wens weten door een berichtje naar info@wolenkralen.nl te sturen en er wordt contact opgenomen om een afspraak te maken.